ژنراتور همان مولد برق است و مولدهای برق به چند گروه تقسیم میشوند:
۱.ژنراتور خانگی و صنعتی «موتور برق بنزینی . موتور برق دیزلی موتور برق گازسوز و غیره »
۲.توربین آبی : این نوع ژنراتور عمدتا برای تولید برق در سد و تامین برق شهر و مناطق بزرگ و نیروگاه ها استفاده میشود.
۳.توربین بادی
توربین بادی یا wind turbine
این نوع ژنراتور با استفاده از باد و ۳ عدد پره ، برقی بیشتر از ۲.۵ مگا وات و بیشتر تولید میکند.
۱- ژنراتور خانگی وصنعتی
این نوع ژنراتور از طریق القای الکترومغناطیسی، انرژی مکانیکی را به انرژی الکتریکی تبدیل میکند و برق AC و DC تولید میکند ودر قدرتهای ۲ کیلوولت تا ۲۶۰۰ مگاوات توان بهره وری دارد.
۲- توربین آبی
توربین آبی ماشین متحرکی است که از آب در حال حرکت انرژی میگیرد. این توربین ها در قرن نوزده میلادی توسعه یافتند و تا قبل از تورین های برقی مهم ترین منبع تولید قدرت در صنایع بودند.
امروزه این توربین ها بیشتر برای تولید برق به کار میروند. این توربین ها بیشتر در سدها برای تبدیل انرژی جنبشی و انرژی پتانسیل آب به برق مورد استفاده قرار میگیرند به این صورت که آب در حجم عظیمی پشت سد حبس میشود و از دریچه های که در زیر سد تعبیه شد با فشار به سمت خارج شدن میروند و وقتی اب به داخل سد میرسد به قسمت water flow وارد میشود و با استفاده از فشار خیلی زیادی که دارد تیغه یا همان balde را میچرخاند و از قسمت wicket gate خارج میشود و اما وقتی این سه قسمت را رد میکند تیغه ها شافتی که به یک ژنراتور بزرگ وصل شده را میچرخاند و عمل ژنراتور خانگی در وسعت عظیمتری انجام میشود.
۳- توربین بادی
تبدیل انرژی باد به نوعی مفید از انرژی مانند انرژی الکتریکی (با استفاده از توربینهای بادی)، انرژی مکانیکی (مثلاً در آسیابهای بادی یا پمپهای بادی) یا پیشرانش قایقها و کشتیها (مثلاً در قایقهای بادبانی) است. در آسیابهای بادی از انرژی باد مستقیماً برای خرد کردن دانهها یا پمپ کردن آب استفاده میشود.
در پایان سال ۲۰۱۰، میزان ظرفیت نامی تولید برق بادی در سراسر جهان برابر ۱۹۷ گیگاوات بود. امروزه توان بادی در دنیا ظرفیت تولید سالانه ۴۳۰ تراوات ساعت انرژی الکتریکی را دارد که این میزان، ۲٫۵٪ مصرف برق دنیاست. در ۵ سال گذشته، رشد متوسط سالانه در توان بادی دنیا ۲۷٫۶٪ بوده و انتظار میرود که سهم باد در تولید انرژی الکتریکی دنیا تا سال ۲۰۱۳ به ۳٫۳۵٪ و تا سال ۲۰۱۸ به ۸٪ برسد.
یک نیروگاه بادی در شمال غرب انگلستان، کشورهای دانمارک با ۲۱٪، پرتغال با ۱۸٪،اسپانیا با ۱۶٪، ایرلند با ۱۴٪ و آلمان با ۹٪ از نظر درصد تولید برق بادی از کل تولید انرژی الکتریکی در جایگاههای نخست قرار دارند. در سال ۲۰۱۱، ۸۳ کشور در دنیا از توان بادی برای تولید برق استفاده کردهاند.انرژی بادی در مقادیر زیاد در مزارع بادی تولید و به شبکه الکتریکی متصل میشود. از توربینها در تعداد کم معمولاً فقط برای تأمین برق در مناطق دور افتاده استفاده میشود.
باد یکی از شاخصههای اصلی انرژی خورشیدی و هوای متحرک است و جزء کوچکی از خورشید که از تابش خورشید که از خارج به اتمسفر میرسد به انرژی باد تبدیل میشود.اما از جمله دلایل تمایل کشورها برای افزایش ظرفیت تولید برق بادی مزایا بسیار زیاد این روش تولید انرژی الکتریکی است چراکه انرژی بادی فراوان، تجدیدپذیر و پاک است، در همه جای دنیا وجود دارد و همچنین در مقایسه با استفاده از انرژی سوختهای فسیلی میزان کمتری گاز گلخانهای منتشر میکند.
ژنراتور برق
ژنراتور برق چندین دسته بندی دارد اما به ژنراتور برق خانگی وصنعتی میپردازیم.ژنراتور برق خانگی بایدکم مصرف،کم اصطحلاک،پر بازده،با کیفیت، گارانتی،وارانتی،ساعت کار دیجیتال،سوکت آمپر بالا، سیم پیچی ۱۰۰٪ مس،موتور کممصرف وکم صدا باشد.ژنراتورهای خانگی از سوخت بنزین،گازوئیل،گاز استفاده میکنند.
هر سیلندر ۱ الی ۲ لیتر سوخت در ساعت برق مصرف میکند،ساعت کار روزانه انها حدود ۴ تا ۱۲ ساعت است،
برای موتور برق ۱الی ۳ کیلووات خروجی ۱۶ آمپر.برای موتور برق ۴الی ۶ کیلووات ۳۰ آمپر وبرای ۷ و۷.۵ کیلووات ۳۲ آمپر سوکت باید استفاده شده باشد«مهم».
سیم پیچی حتما حتما حتما باید ۱۰۰٪ مس باشد سیم پیچی ژنراتور شما چون مس هم طول عمر طولانی دارد هم نسبت به الومینیوم خیلی رسانای بالاتری دارد هم توان تحمل آمپر اولیه را دارد هم دوست خوبی برای جیب شماست.
ساعت کار دیجیتال یا بورد دیجیتال
بورد دیجیتال صفحه نمایشی است که روی موتور برق تعبیه شده و ۲ دکمه دارد، نشانگر فرکانس، ساعت کار و ولت است که با دانستن این ۳ مورد به اهمیت ان وچک کردن آن پی میرریم.
گارانتی موتور برق
موتور باید گارانتی داشته باشد ودارای برگه گارانتی ، چون اگر شما برای خرید هر مقدار پولی که میدهید چه زیاد وچه کم باید بابت موتور برقی پرداخت کنید که قابل تعمیر و خدمات باشد.
اجزای تشکیل دهنده ژنراتور والکتروموتور دقیقا شبیه به هم هستند.شافت.کموتاتور.جاروبک.هسته ارمیچر.سیم پیچ ارمیچر.سیم پیچی جبرانساز و غیره
سیستم کار ژنراتور خانگی (القایی یا اسنکرون)
ژنراتور القایی یا ژنراتور آسنکرون نوعی ژنراتور الکتریکی جریان متناوب است که میتوان با بکارگیری اصول موتورهای القایی از آن در تولید برق نیز استفاده کرد. یک موتور القایی معمولی نیز بدون نیاز به هیچگونه اصلاحات یا تغییراتی در ساختمان داخلی آن میتواند به یک ژنراتور القایی تبدیل شود؛ برای این عمل نیاز است تا یک گرداننده خارجی به صورت مکانیکی روتور موتور القایی را با سرعتی بیش از سرعت سنکرون به حرکت درآورد که در این حالت لغزش ماشین منفی شده و موتورالقایی به عنوان یک ژنراتور عمل میکند.
ژنراتورهای القایی به این دلیل که تقریباً به هیچ تنظیمی نیاز نداشته و کنترل نسبتاً سادهای دارند، بهطور معمول در نیروگاههای بادی، نیروگاههای آبی کوچک یا سیستمهای بازیابی گرما و کاهش فشار گاز بالا به فشار پایین به کار گرفته میشوند. ژنراتورهای القایی برای تأمین توان باید همواره به یک سیستم قدرت متصل باشند و این توانایی را ندارند تا بهصورت بک استارت در یک سیستم فاقد توان (قطع شده) راهاندازی شده و شبکه را برقدار کنند.
دیزل ژنراتور کامینز cummins
۹۹ سال پیش تاسیس شد و در زمینه موتور دیزلی صنعتی و دریایی با کیفیت خیلی بالا و مطلوب برای هر آب وهوایی قابل توجه بسیاری از شرکت ها در سرار جهان قرار گرفته است بطوری که اکثر کشور موتور خام را خریداری کرده ،کوپل میکنند و صادر کننده این سیستم میشوند.
شرکت کامینز همچنین تولید کننده کامیون وکامیونت با کیفیت فوق العاده در حال فعالیت است. توان موتور برق کامینز از۸.۸کیلووات تا ۲۶۰۰ کیلووات است ومناسب و متناسب برای هرگونه فعالیت صنعتی میباشد.
مصرف موتور کامینز بر حسب هر سیلندر ۱.۳ الی ۱.۹ لیتر است بر فرض مثال اگر موتور ۱۰ سیلندر داشته باشد ساعتی ۱۳ الی ۱۹ لیتر مصرف گازوئیل دارد.
سیستم خنککننده این موتور آب در گردش یا همان آب خنک است.
این موتور در حجم ۴ سیلندر تا ۲۴ سیلندر تولید میشود. متاسفانه کامینز به طور مستقیم به ۷ کشور جهان صادرات مسقیم انجام نمیدهد که ایران در این اسامی است پس هیچگونه نمایندگی ندارد .دور موتورکامینز ۱۵۰۰ دور در دقیقه وتوان ساعت کار چیزی معادل ۸ الی ۲۴ ساعت است.
خیلی مطالب عالی بود ،سپاس
مطالب خیلی جالب بودند